Siklamen Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır

Sikleman çiçeği hem görünüş itibari ile hemde kokusu ile enfestir.Bu çiçeğin bakımı çok hassas olup dikkatli özenli ortamlarda yetiştirilmesi gerekmektedir.

Siklamen Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır

Siklamen Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır

Özellikle serin mevsimlerde ve bol hava alan alanlarda yaşayan siklamen çiçeği bahçe ve balkonlarda kış boyunca ev bitkisi veya süs bitki olarak bakılabilir. Oldukça güzel bir kokusu olan bu çiçek ismini renginden almaktadır. 23 farklı türü olan bu bitkinin çiçeklenme süresi ise sonbahardan ilkbahara kadarlık bir süredir. Havalar ısınınca ise dinlenmeye geçerler.

Temmuz sonrasında ise filizlenmeye başlayarak -30 dereceye kadar dayanabilmektedir. Ancak süs siklamenler -7 dereceye kadar dayanabilmektedir bilginiz olsun.

Evde yetiştirilmek isteniyorsa eğer özellikle soğuk zamanların tercih edilmesi, evin çok sıcak olmaması, hava alan yerlerde bulundurulması yaşaması için çok önemlidir. özellikle kış aylarnda yaşaması sebebiyle ve sıcağa gelememesi sebebiyle evin içinde yetiştirilmesi oldukça zor olan bir çiçektir.

Daima içeride tutulan bir siklamen çiçeği hemen solabilir ve güzelliğini bozabilir. Bu nedenle balkonda, soğuk alanlarda bakılması gerekmektedir.

Siklamen satın alırken öncelikle dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bunlardan ilki Siklameni alırken muhakkak yumru şeklinde almanızdır. Bu yumru şeklindeki siklamenler özel ambalajlar ile satılmakta ve özellikle ithal olanların satın alınması gerekmektedir. Yılın her zamanı alabileceğiniz siklamen yumrusunu temmuz sonu ağustos veya eylülde muhakkak dikmiş olmalısınız.

Siklamen Çiçeği Bakımı

siklamen çiçeği açtıktan sonra yani ekim sonu mart sonu aralığında gün içerisinde sadece birkaç saat güneşe bırakılmalıdır. Özellikle de nisan ve eylül aylarında güneşe kesinlikle temas ettirilmemelidir. Genel olarak sulamasının oldukça hassas yapılması gerektiğini belirtmekte fayda var.

Sonbahara kadar toprağı hafif kurudukça sulanmalı sonbahardan sonra toprağı iyice kurudktan sonra sulanmalıdır. Bu su miktarı ise çok fazla olmamalı toprağın üst yarısı ıslanacak kadar olmalıdır. Yanı saksının sadece altından çok çok az miktarda yani bir iki damla kadar su gelecek kadar sulanmalıdır. Fazla su siklamenin ölmesine neden olabilir. Ocak ayından sonra ise normal sulama düzenine dönebilirsiniz.

Tepkiniz nedir?

like
0
dislike
1
love
0
funny
0
angry
1
sad
0
wow
1