Sosyal Medyada Doğru Bilinen Yanlışlar
Çoğumuz sosyal medya kullanıyoruz ve zamanımızın çoğunu bu mecralarda geçiriyoruz.Bu alanları doğru yönetmek verim elde etmek ve sosyal medyanın avantajlarından yararlanmak için reklam veriyoruz.Peki ya sizce de doğru bilinen yanlışlar olamaz mı ?
Sosyal Medyada Doğru Bilinen 6 Yanlış
Sosyal medya, günümüz internet dünyasında baş tacı olarak yerini almıştır. Sosyal medya doğru kullanıldığı takdirde iyi bir tanınırlık seviyesine ulaşılabilir; fakat sosyal medya ağlarında yapılan doğru bilinen bazı yanlışlar bu seviyeye ulaşmada engel teşkil etmektedir. İşte, tüm detaylarıyla sosyal medyada doğru bilinen 6 yanlış…
-
Hedef Kitleye Uygun Bir Strateji Geliştirememek
Hedef kitlenin isteklerine uygun stratejik bir yöntemin geliştirilememesi, sosyal medya hesabının temellerinin sağlam olmamasına neden olur. Ayrıca bu şekilde bir strateji eksikliği, sosyal medya hayatının henüz başlamadan en alt seviyeye indirir. Hedef kitleye uygun stratejilerin geliştirilebilmesi için gerekenler aşağıda listelenmiştir.
- Doğru hedef kitle seçimi yapılmalı.
- Doğru tanıtım tekniklerinin uygulanmalı.
- Hedef kitleyle doğru yöntemlerle iletişim kurulmalı.
- Düzenli sosyal medya analizi ve doğru verilerin çıkarılmalı ve tahlil edilmeli.
-
Bir Ürün ya da Hizmetlerin Farklı Versiyonlarının Paylaşılması
Sosyal medyada, bir ürün ya da hizmet vermek için elbette tercih edilen sektörün dışına çıkılmamalı. Fakat daima aynı ürün ya da hizmetin farklı versiyonlarının paylaşılması, sosyal medya kullanıcılarının bu hesaptan sıkılmasına ve takibi bırakmasına neden olabilir.
-
Ürün ya da Hizmet Tanıtımında Salt Reklamcılık
Bir ürün ya da hizmetin tanıtım çalışmalarının yapılması gerektiği aşikâr. Fakat bu tanıtımların salt reklamlarla yapılması kullanıcılara bıkkınlık getirir. Bu yüzden reklamcılık içerisine biraz eğlence ve ilgi çekici unsurlar katılmalıdır. Bunu yaparken aşağıdaki maddelere dikkat edilmelidir.
- Din, dil, ırk, cinsiyet, siyasi görüş vb. durumları aşağılayıcı paylaşımlar yapılmamalı.
- Sosyal medyada paylaşım sıklığı dengede tutulmalı. Aşırı ya da çok az paylaşımlar yapılmamalı.
- Anlaşılır ve sade bir dil kullanımı tercih edilmeli.
- Yazım kurallarına uyulmalı ve noktalama işaretlerine dikkat edilmeli.
-
Sosyal Medyada Sosyal Bakımdan Etkisiz Eleman Olmak
Sosyal medya kullanıcılarıyla iletişime geçmemek, yorumlarını ya da beğenilerini dikkate almamak hem istenilenlerin alınmasını zorlaştırır hem de sosyal medya hesabının yeterince gelişmesini önler. Bu yüzden kullanıcıların istekleri, beğenileri, olumlu ya da olumsuz durumları dikkate alınmalı ve gerekirse bu kullanıcılarla iletişime geçilmelidir. Sosyal medya kullanıcılarıyla titiz bir şekilde ilgilenmek, her ne kadar olumsuz olsa da değerlendirmeleri dikkate almak sosyal medya yönetiminde başarılı bir gelişmenin kapısını aralar.
-
Her Şeye Kulak Tıkamak
Sosyal medyanın birçok kullanıcısı vardır. Bu kullanıcılar birbiriyle rekabet içerisindedir. Bu rekabet ortamında ilerleyebilmek için rakiplerin konuşmaları dinlenmeli, hesapları takibe alınmalıdır. Bir sosyal medya kullanıcısı, rakiplerinden kendi hesabına ilişkin olumlu ya da olumsuz değerlendirmeleri de dikkate almalıdır. Böylece sosyal medya ustalıkla yönetilebilir.
-
Salt Tek Sosyal Medyaya Bağımlı Kalmak
Sadece bir sosyal medya ağında hesabın bulunması, sadece o ağda tanınırlık oluşturur. Bu yüzden kullanıcıların en az iki adet sosyal ağda hesabı bulunması gerekir. Örneğin; İnstagram uygulaması ile Youtube uygulamasının bir arada kullanılması tanınırlık oranında artış gösterilebilir.